Untuk paparan terbaik, sila layari menggunakan Mozilla Firefox, Google Chrome atau Safari

0 Sambung belajar kerana Allah SWT

Sunday, April 15, 2012


Firman Allah swt yang bermaksud :” Hai orang-orang yang beriman jauhilah kebanyakan prasangka buruk, sesungguhnya sebahagian dari prasangka buruk itu adalah dosa dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain dan janganlah sebahagian kamu mengumpat sebahagian yang lain. Sukakah salah seorang daripada kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati, maka tentunya kamu merasa jijik dan bertaqwalahh kepada Allah swt, sesungguhnya Allah maha penerima taubat lagi maha penyayang“. (Surah Al-Hujurat : Ayat 12)  

"Belajarlah sampai ke negeri China". "Iqra, bacalah". Semoga niat yang baik untuk sambung belajar di peringkat yang lebih tinggi lebih bermakna jika kerana Allah SWT. Niat belajar kerana ingin membantu serta berkongsi ilmu yang dipelajari agar dapat dimanfaat bersama generasi akan datang. 

Sesungguhnya semua ilmu yang setiap kita miliki adalah kepunyaan Allah SWT. Tidak ada satu pun datang daripada kita. Belajarlah dan belajar juga merupakan satu jihad ke jalan Allah SWT, Insyaallah, kerana pelbagai cabaran akan ditangani sepanjang hidup bergelar pencari dan penyampai ilmu. 


Wallahua'lam.Related Posts by Categories0 comments

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
back to top