Untuk paparan terbaik, sila layari menggunakan Mozilla Firefox, Google Chrome atau Safari

0 Kisah Benar Bila Sudah Terlanjur

Thursday, July 15, 2010


Kisah Benar Zaman Kini Ramai Remaja Sudah Terlanjur, Adakah Ibubapa Mereka Sedar?Apakah maksud remaja? Remaja adalah golongan berumur antara 13 tahun sehingga 21 tahun. Apakah maksud terlanjur? Apabila anda membaca artikel di bawah, anda akan mengetahui apakah maksud terlanjur .. Tidak kira samada anda sendiri pernah terlibat dengan perkara tersebut atau kawan2 anda pernah terjebak .. tetapi sekali anda terjebak, anda akan KETAGIH!

Mengapa hari ini saya menulis tentang terlanjur? Kerana kita dapat lihat hari ini, masalah sosial, pembuangan bayi, pergaulan tanpa batasan serta hawa nafsu semata semakin menular. Yang paling sedih, ia adalah di kalangan remaja Islam berbangsa Melayu! Kita juga boleh lihat, golongan remaja yang masih muda dan bersekolah lebih pandai dan 'advanced' tentang SEKS da perkara yang sewaktu dengannya! Adakah wajar institusi pendidikan membenarkan pendidikan seks di sekolah?


"I love u..", "I miss u..", "u I yg punya...", "kita da buat macam2...takkan awak tergamak tinggalkan saya...", "kita da ada tanda..." dan sebagainya....semua ni adalah antara ayat2 yang biasanya golongan bercinta selalu memperkatakannya..

TETAPI, apabila sampai statement oleh seorang perempuan, "siapa nak bertanggungjawab ni...?", si lelaki pula sanggup untuk bertanggungjawab...tetapi si perempuan pula tidak kisah memberikan tubuh kepada sesiapa yang dikehendakinya walaupun si lelaki ingin serius menjalinkan hubungan...


Siapakah lelaki dan perempuan itu yang boleh menghalalkan NIAT dan CARA? Mengapa mereka perlu bercinta dan niat bercinta adalah semata nafsu? Apa akan jadi kepada golongan ini dan keturunan ini pada masa akan datang.. Adakah mereka tahu mereka akan mendapat kesan sampingan apabila terlalu AKTIF memberikan tubuh dan kemaluan kepada orang yang berbeza? Di mana maruah mereka, bagaimana jika keluarga mereka dapat tahu? TETAPI, selalunya, golongan ini akan berfikiran pendek dan berkata "tidak mungkin mak ayah akan tahu, semuanya antara kita-kita saja".

Paling sedih adalah golongan ini tidak kira umur, latar belakang dan pekerjaan samada yang kaya, sederhana atau miskin. Mengapa semua ni orang luar nampak tapi buat-buat tak nampak? Apa sudah jadi kepada bangsa Islam di Malaysia? Tengok saja di Jalan Imbi, dan Bukit Bintang... Sebab itu wujudnya golongan yang boleh menjatuhkan masyarakat sebangsa seagama yang lain kerana mereka ini telah memanipulasi golongan lain yang masih dianggap tidak terjebak perkara tidak baik ini dan mereka ini telah mempunyai walaupun setitik tompok hitam dalam hati mereka. mereka tidak suka melihat orang lain senang sebagai contoh....ini kerana hidup mereka susah, miserable, stress, ada masalah...cara untuk mengatasinya adalah cuba melakukan penganiyaan, salah faham dan sebagainya...


Mari kita baca beberapa kisah benar bila sudah terlanjur...

Oleh FUAD HADINATA YAACOB dan SHAMRAN SARAHAN
metahad@hmetro.com.my


KUALA LUMPUR: Mengaibkan apabila semakin ramai remaja perempuan beragama Islam di negara ini kehilangan dara pada usia muda.

Lebih membimbangkan, segelintir mereka berbangga dengan status itu dan beranggapan remaja yang masih dara sebagai kelompok ketinggalan zaman.

Hasil temu bual Metro Ahad dengan sekumpulan remaja yang pernah terjerumus dalam pelbagai gejala sosial juga mendapati, ada remaja yang kini berusia 15 tahun memberitahu kali pertama mereka melakukan hubungan seks ketika berusia 10 tahun.

Ada juga yang mengaku seawal usia lapan tahun, mereka mula merokok, minum arak dan mengambil dadah jenis syabu.

MIRA, 15, dari Johor

“PERTAMA kali saya melakukan hubungan seks ketika di tahun 5. Pasangan saya ialah teman lelaki saya ketika itu. Masa itu saya tak tahu apa-apa tetapi ia berlaku sekali saja. Masuk tingkatan satu, saya lakukan sekali lagi bersama teman lelaki juga.

Sejak itu, seminggu dua atau tiga kali saya buat. Ketika tingkatan tiga, saya mula bertukar pasangan. Pernah saya buat dengan dua lelaki sekali gus.

Apabila sudah kerap, saya jadi ketagih. Jika dulu teman lelaki tolong puaskan tetapi bila dia tiada, saya cari orang lain, termasuk juga yang baru sehari kenal.

Rumah dan hotel antara tempat saya memuaskan nafsu dan seingat saya, pernah 20 lelaki menjadi pasangan saya pada satu masa. Bila ketagih, saya cari lelaki yang ada masa lapang. Jika tidak, saya ke bandar bersama rakan, cari lelaki yang boleh jadi mangsa.

Malah, saya buat jadual untuk aktiviti ini. Pagi ke sekolah dan petang saya lakukan aktiviti merosakkan ini. Sabtu dan Ahad saya khaskan untuk teman lelaki, manakala Selasa dan Rabu untuk lelaki lain. Khamis dan Jumaat pula dengan rakan dan ada juga dengan lelaki lain.

Cuma Isnin saya berehat di rumah kerana tidak mahu aktiviti saya diketahui keluarga. Kebanyakan pasangan saya berusia 20 tahun ke atas dan bekerja. Jika saya lakukan hubungan seks bersama rakan sekolah, pasti kegiatan saya mudah terbongkar.

Di kalangan kira-kira 20 kawan perempuan saya, saya percaya 17 sudah tiada dara. Ini satu kebanggaan buat kami.

Siapa yang masih ada dara akan kami kutuk dan pulaukan. Ada juga sebelum ini masih dara tetapi selepas dipengaruhi, mereka terjebak dan turut menggadaikan tubuh.

Bagi yang enggan lakukan seks, kami pulaukan dan hasut mereka melakukan seks dengan mana-mana lelaki. Saya berani kata situasi ini seperti satu trend di kalangan kami, malah sesiapa yang berkawan dengan mat rempit dipandang hebat.

Sikap cabar-mencabar ini menyebabkan ramai remaja rosak akhlak, tidak kira lelaki atau perempuan. Remaja lelaki juga ramai yang tiada teruna kerana mudah dapat ‘awek’ seperti saya.

Saya kini ketagih, malah sehari pernah buat sampai lima kali bersama lima lelaki berasingan. Kali terakhir sebelum PMR pada Oktober lalu dan kini saya masih cuba bertahan. Semuanya berpunca daripada pergaulan bebas saya bersama rakan.”

NANI, 16, dari Kuala Lumpur

“SAYA mula mengenali seks tahun lalu apabila menjadi mangsa kerakusan teman lelaki ketika saya tinggal bersamanya selama tiga hari selepas keluar rumah. Sejak itu, saya mula ketagih seks.

Apabila ketagih datang, saya melakukan onani untuk memuaskan diri sendiri, sama ada di tandas sekolah atau rumah. Ada ketika saya tak mampu tahan sehingga menawarkan diri kepada lelaki, tetapi bukan rakan sekolah.

Sekurang-kurangnya, sekali sehari saya melakukan seks. Ada lelaki yang saya kenal dua ke tiga minggu, terus saya ajak lakukan seks.

Malah pernah saya pelawa seorang lelaki bangsa lain yang saya baru kenal beberapa minit. Sukar untuk memuaskan ketagihan saya. Malah saya pernah melakukan seks bersama lima lelaki, namun masih tidak puas.

Apabila ketagih, saya hubungi mana-mana lelaki yang saya kenal dan ajak mereka lakukan seks. Biasanya rumah atau hotel murah menjadi lokasi pilihan saya untuk melampias nafsu. Pernah juga saya lakukan seks di tepi tasik pada waktu tengah hari kerana tidak mampu tahan gelora nafsu.

Saya cuba bertahan daripada melakukan perbuatan terkutuk ini, namun tidak mampu. Perkara ini masih berterusan dan kali terakhir saya melakukannya dua minggu lalu.”

ANIS, 15, dari Negeri Sembilan

“SAYA mula terbabit dengan rokok, arak dan dadah sejak darjah dua. Semuanya kerana pengaruh mat rempit. Melalui mereka juga, saya mula kenal syabu. Selain itu, saya kerap keluar bandar ikut mereka dan mengikuti perlumbaan haram. Selepas menang, kami minum arak beramai-ramai dan bila mabuk, kami melakukan seks.

Siang saya sekolah seperti biasa dan petang saya keluar. Saya pernah bekerja di kedai makan dengan gaji RM60 sehari. Duit ini saya beli syabu yang dibekalkan teman lelaki dan apabila sudah kena, saya tidak tidur dua ke tiga hari.

Pernah saya tidak tidur lebih sebulan angkara syabu. Dalam tempoh itu saya bekerja di kedai makan ini dari petang sampai jam 3 atau 4 pagi setiap hari. Dapat duit, saya ‘enjoy’ dan ‘make up’ (mencantikkan) motosikal.

Ramai rakan sebaya saya boleh dikatakan tiada dara. Bagi kami, dara tidak penting lagi, yang penting seronok dan gembira. Sesiapa yang ada dara akan diperlekehkan.”

SARAH, 15, dari Selangor


“TIADA istilah ‘suci’ atau masih dara di kalangan saya dan rakan. Malah, kami mengutuk rakan yang tiada teman lelaki dan masih dara. Apa salahnya kalau saya dan rakan mahu berseronok dan melakukan hubungan seks ketika masih muda?

Di sekolah sekitar Klang, saya sering melakukan hubungan seks bersama rakan lelaki, terutama di kalangan pelajar tingkatan empat dan lima. Pada mulanya saya tidak berani, tapi perasaan itu hilang semata-mata tidak mahu dikutuk rakan.

Saya anak sulung daripada empat adik beradik. Saya tidak suka dipanggil budak perawan di kalangan rakan.

Ketika di tingkatan dua, saya berkenalan dengan seorang pelajar lelaki tingkatan empat. Bersamanya, saya mula berjinak-jinak dengan seks. Saya kerap melihat video klip lucah dalam telefon bimbit rakan.

Kali pertama saya dan teman lelaki lakukan hubungan seks di sebuah stor di sekolah. Akibat ketagihan, kami kerap lakukan hingga di luar sekolah, sama ada di rumah atau hotel murah. Dalam pada itu, saya juga mula berasa bangga dan rakan pula tidak lagi boleh memperkecilkan saya.

Namun tanpa disedari, saya tersilap langkah terlanjur dengan teman lelaki. Selepas setahun berkenalan, saya disahkan mengandung. Kini saya bergelar ibu. Tidak sangka jadi begini, daripada seronok bertukar menjadi mimpi ngeri buat saya.”

NIZA, 16, dari Pahang

“SEBAGAI bukti cinta kepada kekasih, saya serahkan kesucian (dara) saya kepadanya. Kami menjalin hubungan sejak dua tahun lalu ketika di tingkatan dua dan kerap melakukan hubungan seks jika berpeluang bersama.

Kami terlanjur ketika baru saling mengenali selama dua hari. Ketika itu dia berusia 19 tahun dan bekerja. Mulanya memang saya takut melakukannya, tapi dia mendesak dan menyatakan dia sayangkan saya.

Akhirnya saya tewas dengan pujukan dan sanggup menyerahkan tubuh. Sejak itu saya mula seronok ketika bersamanya.

Apabila tamat waktu sekolah, dia datang ambil saya. Ketika itu, jika ada ruang dan peluang, kami melakukan hubungan seks, tidak kira di mana. Pernah kami lakukannya di kawasan ladang dan semak di kawasan kampung saya (perkampungan Felda sekitar Kuantan, Pahang).

Selepas lama bersama, saya disahkan mengandung pertengahan tahun ini. Saya tidak menyesal menyerahkan tubuh kepadanya, walaupun sekarang kami sudah lama tidak berhubung.”

Masyaallah...Anda sudah baca kisah-kisah di atas..Adakah ibubapa tahu anak-anak mereka samada lelaki atau perempuan membawa kawan-kawan bukan sejantina masuk ke rumah mereka? Adakah jiran tetangga atau jiran di kampung mengetahui kisah mereka yang bergelombang dengan maksiat? Adakah organisasi besar yang mempunyai ruang pejabat atau bilik lebih-lebih lagi yang jarang berpenghuni melakukan maksiat? Siapa yang akan memeriksa dan mengambil tahu tentang ini semua....Belum lagi perbuatan maksiat yang dilakukan percuma dikhalayak ramai tanpa rasa segan silu, yang dilakukan di hutan atau belukar, asalkan mereka dapat melepaskan nafsu??


Sebab itulah Allah turunkan bala pada seseorang, keluarga si pulan yang terlibat, reputasi organisasi kerana wujudnya perkara maksiat!! Nauzubillahiminzalik....
Bertaubatla sebelum terlambat dan sesungguhnya perkahwinan berlandaskan ZINA akan menghasilkan keturunan yang melakukan zina juga, dengan izin Allah...melainkan golongan ini telah bertaubat NASUHA! Memang tidak ada sesiapa yang sempurna di kalangan manusia, TETAPI janganlah mencari alasan untuk melakukan KESILAPAN yang diketahui hukumnya berDOSA BESAR...kerana KITA tidak tahu bila ajal akan menemui KITA..

Apa yang pasti, setiap kejadian mempunyai sebab dan hikmah..Mungkin Allah ingin memberikan petunjuk melalui pelbagai cara dan golongan yang pernah terjebak secara langsung atau tidak ini telah bertaubat. Apabila golongan ini telah berubah ke arah kebaikan selepas bertaubat, ini bermaksud Allah TELAH MENERIMA DOA dan Taubatnya...Hayatilah Surah Yasin Ayat 83: Maka Jadilah Ia sekiranya Allah berkata Jadilah Ia! Kita bukan TUHAN yang hanya mampu berdoa dan sentiasa memperbaiki diri ke arah kebaikan, insyaallah...

Insyaallah artikel akan datang akan membincangkan faktor2 terjadinya gejala tidak sihat ini serta cara mengatasinya..Related Posts by Categories0 comments

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
back to top