Untuk paparan terbaik, sila layari menggunakan Mozilla Firefox, Google Chrome atau Safari

3 WAJIB BACA: Siapa Selalu Lepak @ Bukit Bintang, Tolong Baca Nih!

Tuesday, December 29, 2009



KHAS UNTUK SESIAPA YANG SUKA LEPAK KAT BB KL!


Memang tidak dapat dinafikan, ramai pelancong luar negara suke melancong, membeli-belah di Bukit Bintang (BB) Kuala Lumpur. Tetapi ape yang merisaukan kite ialah orang-orang kite juga lebih-lebih macam pelancong luar negara. Kenapa saya kate begitu? Saye sedih lihat remaja Melayu Islam tak kira umur budak sekolah rendah or sekolah menengah melepak di sana especially pada waktu malam tanpa mengira batas agama lagi dah! Parents mereka tahu ke kegiatan anak-anak mereka? Tetapi sesetengah ibubapa tidak kisah aktiviti anak mereka kerana latar belakang kehidupan keluarga mereka memang begitu, wallahua'lam. Saye risau apa akan jadi pada generasi akan datang! Oleh itu, saye nak berkongsi sesuatu dengan pembaca semua iaitu...





Anak-anak remaja tidak mengambil berat tentang pemilihan makanan sewaktu berjalan-jalan atau lepak kat Bukit Bintang KL. Jadi, untuk makluman semua, sila baca UPDATE TERBARU DARIPADA JAKIM tentang makanan yang tidak mendapat SIJIL HALAL di Bukit Bintang!

Penarikan Sijil Halal

Panel Pengesahan Halal JAKIM telah menarikbalik Sijil Halal Malaysia kepada 3 syarikat yang telah melanggar syarat-syarat pensijilan 3 syarikat berkenaan ialah:

1. Syarikat BB Hailam Chicken Rice
Bukit Bintang, Kuala Lumpur.

2. Bestmark Food Sdn Bhd
Taman Perindustrian KIP, Kuala Lumpur.

3. Pimpinan Emas Sdn Bhd
Jalan Pudu, Kuala Lumpur.



Related Posts by Categories



3 komen

Aidi-Safuan said...

time cuti sekolah jer kot ramai dak2 skola.time beser2 xde pon

December 29, 2009 at 11:46 AM
eb! said...

aah tapi kan..kalau dorg dah bosan, bl2 jek dorg g, tul tak? dgn bf/gf or frens..or family tu jarangla kot...ni nk new yr ni??? teenagers skg pun da act mcm adults, so tak kira la kot time cuti ke tak dorg hangout..huhuhu...hopefully negara kita masih dipelihara Allah SWT, amin...

thanx aidi safuan ;)

December 29, 2009 at 11:55 AM
JAI said...

Entahlah..zaman sekarang makin lama makin teruk rasanya ke"sosial"an remaja...

December 29, 2009 at 3:43 PM
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
back to top