Untuk paparan terbaik, sila layari menggunakan Mozilla Firefox, Google Chrome atau Safari

3 MENARIK: Jom Tukar Window 7 Sekarang!

Saturday, December 26, 2009



KEBAIKAN WINDOW 7



Kelebihan-kelebihan windows 7

* Lebih Cepat dan Stabil dari pada windows Vista.

* Windows 7 ini memiliki performance yang lebih stabil dari pada windows Vista.

* Windows 7 juga lebih responsif dan lebih jimat dalam penggunaan bateri

* Anda dapat memilih Jaringan Wireless Hanya dengan 1 klik dari system tray.

* System akan menampilkan laporan jika terjadi perubahan terhadap komputer anda.

* Akan menampilkan pesan peringatan saat system komputer anda ada yang berubah dan anda juga dapat mensetting tingkat privasi tersebut.

Screenshot Window 7








Bestkan Window 7 lagi advance dari Window XP dan Vista! Ada lagi kebaikan Window 7, jom baca lagi di bawah:

* Pada windows 7 tidak adanya sidebar, tetapi gadget-gadget tetap ada dan dapat disetting sesuai keinginan anda.

* Adanya Library yang dapat mengorganisasikan dokumen anda berdasarkan type.

* Hampir semua driver untuk Vista biasa digunakan di Windows 7

* Help Tool yang lebih baik.

* Lebih selamat.

* Proses shut down lebih cepat dibandingkan Windows Vista.

Kelemahan:

* Tiada quick launch , tapi ada cara sini.



Related Posts by Categories



3 komen

Capo Grande said...

Win7 rowkkkks...huhu...the best for me after xp...tapi sedey sampai mac 2010 je leh guna...huhu..

sudi2 dtg blog sy ye, ada juga tulis pasal win7 ni...

Windows Live Writer

Capo is Going 7

Bro, mcm mana nak buat bulat2 mcm kat gmbr last tu??

December 26, 2009 at 10:09 AM
eb! said...

saya da follow blog capo..
senang je nk wat bulat2 tu...
g kat control panel kan?
cuba godek2 leh punye
;;)

December 26, 2009 at 10:35 AM
eb! said...

capo
cuba tgk kat theme eh

December 26, 2009 at 11:19 AM
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
back to top